Oracle koopt Nederlands bedrijf Geodan

De Nederlandse bouwer van planningsoftware Geodan EDT is overgenomen door softwarebedrijf Oracle. De overname past in Oracle's strategie om meer aandacht te besteden aan de frontoffice.

Geodan maakt software waarmee bedrijven de roosters van servicemonteurs kunnen plannen, hun agenda kunnen beheren en routes kunnen uitstippelen.
De producten krijgen een nieuwe naam: Oracle Scheduler. Als een bedrijf een verzoek om een servicemonteur krijgt, kan het met behulp van de software bekijken welke monteur het meest geschikt is. Daarbij houdt de software rekening met de vaardigheden van de monteur, de locatie en de beschikbaarheid. Daarnaast stippelt het een route uit waarbij het rekening houdt met de verkeerssituatie. Informatie hiervoor put het uit de Oracle Mobile Field Service.
Oracle zegt met de overname van het veertien jaar oude, in Amsterdam gevestigde, bedrijf het pakket van ondersteuning bij de klant compleet te hebben. Hoeveel geld met de overname gemoeid is, hebben de bedrijven niet gemeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.