Kender Thijssen start reorganisatie

Automatiseringsbedrijf Kender Thijssen start een grootscheepse reorganisatie. De onderneming voegt vier divisies samen tot één afdeling. Hierdoor moeten 26 mensen naar een andere baan uitkijken.

Het bedrijf bestaat sinds de fusie tussen Kender en Thijssen in 1996 uit de afdelingen Systemen en Integratie, Diensten, Zakelijke Communicatie, Lease en Computerverhuur. De eerste vier units worden nu samengevoegd tot Kender Thijssen Solutions. De afdeling Computerverhuur staat los hiervan.
Tonny Boerboom, directeur operations, noemt deze ingreep noodzakelijk omdat klanten klagen over gebrek aan duidelijkheid. "Elke afdeling werkt met eigen verkopers. Hierdoor krijgen klanten te maken met verscheidene aanspreekpunten." Bovendien loopt het bedrijf door die 'verzuiling' opdrachten mis. Marketingmanager Henk van den Berg: "Als klanten meer opdrachten te vergeven hebben, vergeten de units, na het binnenhalen van hun deel, wel eens dat andere afdelingen ook zaken kunnen doen met dezelfde onderneming."
Door de reorganisatie hebben klanten voortaan contact met één accountmanager, die op zijn beurt een team samenstelt. Het bedrijf heeft vorige maand het personeel op de hoogte gesteld. Het schrappen van 26 arbeidsplaatsen treft vooral verkopers en administratieve krachten. Zij krijgen enkele maanden de tijd om een andere werkgever te vinden. De onderneming peilt de situatie op 1 maart en sluit een ontslagprocedure niet uit voor diegenen die dan geen andere baan hebben.
Jean Paul Veenhuizen van vakbond FNV noemt deze procedure 'nogal gebruikelijk in de IT'. Hij betreurt wel dat Kender Thijssen geen contact met de bonden heeft opgenomen. "Maar hiertoe bestaat geen verplichting. Het is voor het bedrijf belangrijk dat het vertrek van de 26 mensen zo geruisloos mogelijk verloopt. Wij hebben in principe geen probleem met deze procedure, zolang Kender Thijssen niet op deze manier van de mindere goede werknemers probeert af te komen." Het bedrijf zegt dat dit niet het geval is. In 2001 hoopt Kender Thijssen alle afdelingen in een nieuw gebouw in Veenendaal onder te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable