Nederland gaat eeuwwende zorgeloos tegemoet

Uit een onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat het overgrote deel van de Nederlanders zich geen zorgen maken over de millenniumwisseling. Alle doemscenario's van de afgelopen jaren ten spijt gelooft maar 6 procent van de ondervraagden dat er ernstige problemen optreden als gevolg van vastlopende, niet-millenniumbestendige computers.

Dagblad Trouw meldt dat Nederland nog maar weinig hamstert. Alleen zorgen mensen ervoor dat ze in ieder geval verzekerd zijn van genoeg warmte: er is een grote vraag naar open-haardhout en petroleumkachels.
De uitkomsten komen overeen met de houding van de overheid. Net als begin dit jaar tegen Computable verklaarde coördinerend minister van Boxtel gisteravond tijdens het NOS Journaal dat hij oud-en-nieuw in huiselijke kring viert, ervan uitgaande dat alles onder controle is op kleine verstoringen na. Van Boxtel houdt er wel rekening mee dat er zich in Oostblok- en Zuid-Europese landen problemen kunnen voordoen. Verder bleek uit de NOS-reportage dat een veiligheidscoördinatiecentrum vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken de ontwikkelingen tot aan 1 maart (ook de eventuele schrikkelbug 29 februari 2000 wordt nog meegenomen) in de gaten houdt. Van enige hectiek was echter geen sprake. Een zegsman van het centrum vertelde nog dat KPN extra lijnen beschikbaar heeft gesteld, zodat het alarmnummer altijd gebeld kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.