Omzet- en winstgroei Citrix

Citrix Systems boekt in het vierde kwartaal van 1998 een omzetgroei van 76 procent. Het bedrijf, dat vooral software levert om Windows NT geschikt te maken voor terminaltoepassingen, zette in oktober, november en december 75,6 miljoen dollar om. Over het hele jaar bedroegen de inkomsten van Citrix 248,6 miljoen dollar.

De winst over het vierde kwartaal liep op van 12,4 miljoen in 1997 tot 24,1 miljoen afgelopen jaar. Over heel 1998 liep de winst echter terug, van 41,4 miljoen naar 36,2 miljoen. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door grote reserveringen voor onderzoek en ontwikkeling. Verder investeerde Citrix fors in de verwerving van nieuwe technologie, van ondermeer Vdonet, Insignia Solutions en Epicon. Bovendien is het bedrijf Architecture Projects Management voor veertig miljoen dollar overgenomen.
In het vierde kwartaal boekte Citrix 14 procent van zijn omzet uit Winframe-programmatuur. Metaframe zorgde voor 34 procent van de inkomsten. Microsoft betaalt Citrix ieder kwartaal tien miljoen dollar voor het gebruik van de Winframe-software in zijn Windows NT-servers. Tijdens de laatste maanden van het jaar ging Citrix elf nieuwe licentie-overeenkomsten aan voor zijn ICA-protocol, onder andere met Compaq, Intergraph en Motorola. Komende jaar wil Citrix komen met nieuwe, snellere en grotere versies van Winframe en Metaframe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.