Opta negatief over gratis Internet KPN

De Opta (onafhankelijke post en telecommunicatie autoriteit) laat zich negatief uit over de gratis Internet-toegang van KPN's Het Net. De telecommaatschappij is afgelopen maandag gestart met het gratis aanbieden van Internet via zijn voormalig-gesloten online-dienst.

De Opta stelt dat dit initiatief van KPN de schaarste op diens nationale netwerk verergert. KPN levert volgens de telecom-waakhond nu al te weinig capaciteit aan andere telecombedrijven. Eén van de gevolgen hiervan is het regelmatig opduiken van problemen bij het doorgeven van signalen aan Internet-aanbieders die niet aan KPN zijn gelieerd.
Deze situatie zal alleen maar verergeren door het bieden van gratis Internet via een Internet-leverancier die in handen is van KPN. Het bedrijf bezit Het Net en Xs4all, maar is ook grootaandeelhouder in Planet Internet/World Access. KPN volgt met zijn gratis-strategie overigens de voetsporen van World Online en ING.
De Opta heeft de afgelopen maanden een grootschalig onderzoek laten uitvoeren naar de levering van telecomcapaciteit. Daaruit blijkt dat KPN zichzelf bevoordeelt bij het toekennen van bandbreedte en het doorgeven van signalen, aldus de telecomvereniging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.