Internet wordt geïntegreerd en onzichtbaar

Internet wordt binnen vijf jaar onzichtbaar, en zal dan veel meer een 'afternet' worden, iets dat zich onzichtbaar en op de achtergrond afspeelt. Dat zei voorzitter van de Fenit Henk Broeders bij de opening van het Nationaal Internet Congres vandaag in de RAI in Amsterdam.

Internet wordt volgens Broeders in alles wat mensen gebruiken geïntegreerd, en het gebruik zal niemand meer opvallen. Het gaat nog veel verder: iedere Nederlander krijgt een URL. "You ain't seen nothing yet", zei Broeders die in het dagelijks leven directeur van CAP Gemini Nederland. "Ubiquitous computing", noemde hij het ook: alomtegenwoordig gebruik van computers, vooral geïntegreerde. Broeders gaf een voorbeeld: als hij als amateur-kok over enkele jaren wil gaan koken, zoekt hij in zijn e-kookboek het recept op, dat recept checkt zelf de koelkast die zelf eventuele afwezige ingrediënten bestelt, die dan weer elektronisch worden afgerekend.
Bedrijven die niet 'geamazoniseerd' willen worden, dienen zo snel mogelijk 'smart businesses' te worden, dat wil zeggen: dwars door hun organisatie heen te snijden om ICT en Internet te integreren, desnoods nieuwe bedrijven op te richten, aldus Broeders.
Roel Pieper wees erop dat de 'new 'economy' nog veel nieuwe ICT-tools en oplossingen vraagt. Hij pleit voor een intensivering van Twinning, het koppelen van jonge, innovatieve bedrijven aan financiers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.