Redwood sluit megacontract met Dell

Redwood heeft een grote slag geslagen door computerfabrikant Dell als klant te strikken. Dell installeert de Redwood-software wereldwijd op vijfduizend Windows NT-servers. Het ambitieuze Nederlandse bedrijf streeft naar een beursgang in de loop volgend jaar.

Met Redwoods softwarepakket kunnen gebruikers uniform informatie uit diverse operationele systemen te halen. Oprichter en directeur Tijl Vuyk: "Wij willen de industriestandaard worden voorinformation delivery. Om die ambitie te financieren, willen we in het tweede kwartaal van 2000 naar de beurs." In eerste instantie een notering aan de Amsterdamse beurs, en als de aanwezigheid op de Amerikaanse markt verder groeit, komt ook de Nasdaq in zicht. Productontwikkeling staat daarbij niet meer voorop. Redwood, met kantoren in Nederland, de VS, Engeland en Duitsland, wil vooral investeren in internationalisatie, verkoop en marketing.
Redwood is met zestig consultants ook actief als dienstverlener. Hierbij concentreert het zich op Oracle-technologie, waarmee het ook zijn eigen product heeft gebouwd. De dienstverlening is beperkt tot de Nederlandse markt, met name op specifieke marktsegmenten als financiën, overheid en media. Redwood wil de consultancy-tak snel uitbreiden. Autonome groei is daarbij niet voldoende; het heeft een aantal overnamekandidaten op het oog.
Redwood typeert zijn software alsinformation deliveryware, ofwel software voor het afleveren van informatie. Redwood 4 is een platform dat informatie uit verschillende operationele systemen haalt en aflevert bij de gebruiker. Dit speelt in op de behoefte aan rendement op bijvoorbeeld erp-systemen. Veel bedrijven hebben in erp-systemen, analysesoftware en andere standaardapplicaties geïnvesteerd, en willen daar nu profijt van zien.
Er bestaat geen standaarddefinitie van deze markt. Redwood rekent zichzelf tot de door Gartner Group geïdentificeerde marktenoutputmanagement en het bijbehorendeprocesbesturing. Deze markt is goed voor 1,5 miljard dollar. Redwood biedt gebruikers één standaard interface naar alle operationele systemen. Gebruikers hoeven geen applicaties te benaderen, maar klikken informatiebronnen aan, ongeacht uit welke systemen de onderliggende informatie komt. Sinds augustus is versie 5 beschikbaar, met verbeterde beschikbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable