Rusland biedt volop kansen voor uitbesteden

Volgens een rapport van studiebureau Aberdeen Group zou de markt van it-diensten in Rusland dermate goed evolueren dat het land een belangrijke rol kan opeisen in de outsourcingmarkt.

Het rapport stelt dat in Rusland zowat 150 bedrijven actief zijn in het 'offshore' ontwikkelen van software. De markt blijft moeilijk te beoordelen, maar zou tussen de 150 en 250 miljoen dollar bedragen, en jaarlijks ongeveer 50 procent groeien. 39 procent van de spelers in deze markt bestaan minder dan drie jaar en tellen gemiddeld 31 werknemers.
 
Volgens deze studie, met als titel "Software development in Russia", zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor Rusland als 'outsourcer': de kostenvermindering, de beschikbaarheid van personeel, de 'time to market' en de technische competentie.
 
Verscheidene gerenommeerde Amerikaanse bedrijven (zoals IBM, Motorola, Intel, Sun, Nortel, Dell) hebben een offshore ontwikkelcentrum in Rusland of een formeel contract met Russische bedrijven. Overigens wordt de uitbestedingsmarkt voor ongeveer 70 procent gestuurd door bedrijven uit de Verenigde Staten, gevolgd door Scandinavië met 15 procent.
 
De meest gebruikte diensten zijn, niet verrassend, voor ontwikkelingen op maat, ook al merkt het bureau dat er ook beroep op wordt gedaan voor applicatiebeheer, integratie, life cycle management en andere diensten. Het rapport wijst ook uit dat de klanten te spreken zijn over hun keuze voor uitbesteden naar Rusland, vooral wat betreft de levertijden, de kwaliteit en de complexiteit van de afgewerkte projecten. 80 procent van de klanten zegt 'tevreden' tot 'zeer tevreden' te zijn.
 
Deze tevredenheid weerspiegelt zich ook in het antwoord op de vraag of de bedrijven hun Russische 'offshore' activiteiten willen voortzetten : meer dan de helft wil nog meer beroep doen op ouitbesteding in Rusland en bijna 40 procent wil de activiteiten op hetzelfde niveau houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-08T00:00:00.000Z Marc Husquinet, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.