IC-markt verwacht in vierde kwartaal omslag

Het jaar 2003 blijft onder de verwachtingen, maar vanaf het vierde kwartaal moet de ommekeer in de ic-markt (integrated circuits) zich inzetten. In die periode zien ook heel wat nieuwe en snelle processoren het levenslicht.

De omslag-voorspelling komt van Advanced Forecast, een chipproducent-'watcher', die verwijst naar de uitbreidingen in de Aziatische chipbakkerijen en de stijgende verkoop van chips. De komende groei zou echter niet zo groot zijn als in de voorgaande topperiode (1999-2000), maar volgens de Semiconductor Industry Association (SIA) voor 2004 toch 16,8 procent bedragen.
 
In de laatste maanden van dit jaar wordt het in ieder geval erg druk aan het 'snelle processor'-front. AMD zou op 23 september zijn Athlon64 64-bit processor (en de Athlon64-M voor notebooks) aankondigen, terwijl Intel zijn Pentium-4 opvolger Prescott (3,4GHz, nieuwe MM instructies, 1MB cache) allicht rond 26 oktober uitbrengt. Verder zit voor de Pentium M (in notebooks) een opvolger in de pijplijn voor het vierde kwartaal ('Dothan', 1,8GHz).
 
Ook rond de toekomst van Apple's G5 processor doen een aantal suggesties de ronde in de VS, zoals de stelling dat de 3GHz G5 die Jobs voor volgend jaar aankondigde in wezen IBM's Powerpc 980 op basis van de Power 5 architectuur is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.