Elektronicaconcerns kiezen voor Linux

Acht van 's werelds grootste leveranciers van consumentenelektronica willen samen de ontwikkeling promoten van een aangepaste Linux-versie voor consumentenelektronica.

Het gaat meer bepaald om Sony, Philips en Matsushita. Zij behoren tot de stichtende leden van het pas opgerichte CE Linux Forum (Celf). Het Celf wil bepalen hoe Linux kan worden aangepast voor gebruik in consumentenelektronica, en het wil ook het gebruik van het Linux-besturingssysteem in de elektronica-industrie gaan promoten. De groep spreekt in dat verband van 'CE Linux'.
 
In Redmond is de samenwerking tussen de elektronicareuzen wellicht niet op gejuich onthaald. Microsoft tracht immers al geruime tijd zijn eigen besturingssysteem aan de man te brengen voor gebruik in dvd-spelers, tv's en andere elektronica. De Linux-gemeenschap moet onder meer de tijd verkorten die nodig is om het besturingssysteem op te starten en af te sluiten, en het vereiste geheugen verkleinen, zo meldde het Celf alvast. Linux-ontwikkelaars die zich geroepen voelen om aan de slag te gaan voor de elektronica-industrie, kunnen hun code doorgeven aan een Celf-comité. De aanvaarde code komt terecht in de Celf-broncode, die iedereen kan inkijken.
 
Behalve Sony, Philips en Matsushita zijn ook Toshiba, Hitachi, NEC, Samsung en Sharp lid van de nieuwe Linux-vereniging. IBM wil zich ook aansluiten bij de groep, zo meldt het Celf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.