Windows NT 4 Workstation afgesloten

Microsoft heeft de desktopuitvoering van zijn besturingssysteem Windows NT 4 vandaag met pensioen gedaan. NT 4 Workstation geniet nu geen ondersteuning meer.

De serveruitvoering van NT 4 is nog ondersteund tot 31 december dit jaar. Microsoft besloot eind vorig jaar de ondersteuning nogmaals te verlengen (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d51jb2nt.htm). Het einde voor Workstation is uiteindelijk toch gekomen, terwijl Server nog een half jaar heeft.
 
Het staken van de ondersteuning omvat niet alleen de telefonische helpdesk, maar ook de ontwikkeling van lapmiddelen en opwaarderingen. Microsoft veroorzaakte echter eind maart dit jaar veel ophef toen het een beveiligingsgat in NT 4 en opvolger Windows 2000 alleen dichtte voor laatstgenoemde, recentere versie. Het lappen van NT zou technisch te gecompliceerd zijn, aldus de leverancier.
 
Microsoft mikte bij de lancering van zijn nieuwste serverbesturingssysteem, Windows Server 2003, al ronduit op de aloude NT 4-klanten (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d18jb3uk.htm). Daarnaast heeft de leverancier in februari de virtualistatietechnologie van Connectix overgenomen, met het oog op NT (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d09jb3te.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.