Hewlett-Packard start Linux-divisie

Hewlett-Packard zet een aparte divisie op voor het open source-besturingssysteem Linux. Deze nieuwe groep huisvest alle Linux-gerelateerde activiteiten van de computerleverancier.

Algemeen directeur Martin Fink van de voormalige Linux Systems-divisie, die beperkter was van opzet, is benoemd tot vice-president van de nieuwe groep. Deze valt onder de Enterprise Servers and Storage-groep (ESS). Fink legt verantwoording af aan ESS-hoofd Scott Stallard (met wieComputable eind mei sprak) en cto ofwel technologiedirecteur Shane Robison. De nieuwe afdeling krijgt ook eigen directeuren voor marketing, strategie en ontwikkeling.
 
De voormalige Linux Systems-groep viel onder de bedrijfstak voor standaardservers; machines met Intel-processoren. HP ziet echter een grotere rol voor het open besturingssysteem, met name voor krachtigere servers met Intels 64-bit Itanium 2-processoren. "Linux is een heuse bedrijfsprioriteit", aldus Amerikaanse woordvoerders.
 
De oprichting van de brede Linux-groep moet dit duidelijk maken, zowel binnen HP zelf als in de it-industrie. Eerder had het bedrijf al open source-voorvechter Bruce Perens aangetrokken als Linux-adviseur. Die stapte echter afgelopen september op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.