Bull ziet ook brood in open source

Bull wil zich meer bezighouden met het open source besturingssysteem Linux. Dit sluit aan op de in maart gelanceerde Novascale-servers met Itanium 2-processoren.

De oud-mainframeleverancier is het om de bedrijfsprocessen te doen. De onderliggende software kan open source zijn, maar dat hoeft niet. Dit zegt marketingdirecteur Claude Derue van de divisie voor Intel-servers. Hij kijkt ook naar de beschikbare applicaties, en komt dan uit op Windows en Linux. "Uiteindelijk draait het om beschikbaarheid, beveiliging enzovoort. Kortom, de sla (service level agreement - red.)."
 
Volgens Derue willen bedrijven zowel kosten verlagen als nieuwe mogelijkheden ontsluiten. Hij erkent dat dit door het huidige economische klimaat op een lager pitje staat. "Het komt ongeveer een jaar later, maar bedrijven investeren wel." Productmanager Edwin Brok van Bull Nederland vult aan dat veel ondernemingen in 1999 en 2000 hun it-infrastructuur hebben opgewaardeerd. "Die bedrijven gaan nu of volgend jaar weer investeren. Dan kunnen ze of een nieuw platform nemen of hun huidige uitbreiden." In beide gevallen is sprake van zowel software als diensten, stelt Brok.
 
Bull hanteert in het geval van Linux drie distributies: Red Hat, Suse en Mandrake. Franck Calland, manager van Bulls divisie voor Linux en OSS (open source software), zegt dat klanten pressie van softwareleveranciers, vooral Amerikaanse, mijden - vandaar de steun voor het in Europa veelgebruikte Suse en het Franse Mandrake.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 27 juni 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.