Hewlett-Packard de grootste en toch niet

Hewlett-Packard stelt de grootste serverleverancier te zijn, op basis van cijfers van onderzoeksbureau IDC. Het heeft een marktaandeel van 27,9 procent, met Unix-servers in Nederland zelfs 49 procent.

Volgens Gartner is HP echter tweede. Het onderzoeksbureau heeft zijn bevindingen voor het eerste kwartaal van dit jaar herzien. Het bureau had te lage cijfers gebruikt voor eerdere kwartalen. Uit de bijstelling blijkt dat HP's serververkoop het afgelopen jaar meer is ingezakt dan eerst was gedacht. Het bedrijf boekte een omzet van 10,8 miljard dollar, wat neerkomt op een aandeel van 25,2 procent op de hele servermarkt (43,1 miljard dollar). De omzet van IBM en Sun Microsystems uit servers blijkt nu juist hoger te liggen.
 
Het opvallendste zijn echter de bevindingen voor het eerste kwartaal van 2003. HP is volgens Gartner niet de grootste; dat is IBM met 30 procent marktaandeel (3,2 miljard dollar). Daarna komt HP met 24,7 procent (2,6 miljard). Sun en Dell sluiten de ranglijst met respectievelijk 1,35 miljard en 985 miljoen dollar omzet. HP haalt de cijfers van IDC aan, waaruit blijkt dat het wel degelijk de grootste is met een marktaandeel van 29,7 procent op basis van 2,94 miljard dollar omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb altijd van IBM begrepen dat zij hun cijfers NIET aan IDC geven en hun relatie op dus gespannen voet staat, dus ik vraag me dus af waar IDC hun informatie vandaan haalt.

Tja.... groot of klein....
Ik moet helaas vaststellen dat HP zijn service en garantie in ieder geval niet meer onder controle heeft..
1
Als je van een serie van circa 30 Laptops (HP500) al ongeveer 10 ter reparatie hebt gehad met dezelfde klacht en er nu zelfs exemplaren zijn die voor de tweede keer ter reparatie moeten (na 4 maanden dus pech met je garantie)...
2
Een serie HP e-PC's hebt die spontaan rebooten... Andere voedingen omdat de oorspronkelijke serie met ondeugdelijke voedingenzijn geleverd veranderen daar niets aan.
En dan van de support letterlijk te horen krijgt op het moment dat je hier graag over wilt praten "...dat is uw probleem..." dan begint HP wat mij betreft op een andere grote (groene) "grootse" te lijken.
En dan blijkt maar weer dat groot of klein eigenlijk ook niets zegt.
PS: jullie begrijpen dat ik ontevreden ben over HP.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.