Microsoft voert agressieve strijd tegen Linux

Om geen grote contracten meer te verliezen aan het Linux-besturingssysteem is Microsoft bereid om zijn software te verkopen aan scherp verminderde prijzen, of hem zelfs gratis weg te geven.

Om dat te bekostigen, zou de softwarereus een beroep doen op een intern fonds.
Dat staat in de online versie van deInternational Herald Tribune (IHT).Volgens die krant stuurde Orlando Ayala vorig jaar, toen hij de topmanager van de sales & marketing bij Microsoft was, een e-mail rond waarin hij senior managers de toestemming gaf om geld te gebruiken uit een speciaal fonds wanneer ze grote overheidscontracten dreigden te verliezen aan Linux-software. 'In GEEN geval verliezen van Linux', zo schreef Ayala, volgens de IHT, in die e-mail.
Hij verstuurde de bewuste e-mail in juli vorig jaar, maar inmiddels staat hij niet langer aan het hoofd van de sales & marketing, maar leidt hij een nieuwe bedrijfsactiviteit rond de kleine en middelgrote ondernemingen.
 
Feit is dat Microsoft zich steeds meer zorgen maakt over de concurrentie van het open source-besturingssysteem. En terecht, want hoewel de softwarereus nog steeds ruim 90 procent van de desktop softwaremarkt in handen heeft, wint Linux aan terrein. De overheden in veel landen, en dan zeker de landen met beperkte budgetten, lijken steeds vaker te kiezen voor de goedkope Linux-software, die ze bovendien meer stabiel vinden dan de technologie van Microsoft.
 
Als het verhaal van de IHT klopt, dan wordt wellicht een extra hoofdstuk toegevoegd aan de antitrust-zaken tegen Microsoft. In Europa is het immers verboden voor de marktleider om scherpe prijsverminderingen toe te kennen om de concurrenten de pas af te snijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat was een goeie,Evert!

Bill Gates: Ik kan de laatst tijd slecht slapen, dokter.
Dokter: Heeft u al een geprobeerd schaapjes te tellen ?
Bill Gates: Ja, maar in plaats van schaapjes springen er alleen maar pinguïns over het hek.

The publicity that Linux is getting at Microsoft's expense will only add to it's "apparent" credibility of being a OS which companies(especially the small/intermediate) to try it out. And don't forget whatever you say Redhat(gor instance) has the backing of Oracle(Larry Ellison) which is a huge supporter of Open source. Lets be frank: Inventivity is dead(atleast in the eyes of comanies) and the only target is to save money , be cost effective. While it might take time for desktop applications to adapt to the penguin, the servers are all moving over to Linux(if htey've not done that yet). With oracle coming up with the 10i(any day now) which has already been bench marked for the max ROI, TPS. I'll say time's a tickin'. ;-)
Cheers
Tarry

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.