Intel werkt hard aan chips voor 802.11g

Intel wil sneller overgaan tot de introductie van chips die werken met 802.11g-technologie, de nieuwste draadloze netwerkspecificatie.

De chipbouwer wordt blijkbaar gestimuleerd door de stijgende interesse van ontwikkelaars en klanten in de 802.11g-specificatie. Die technologie moet daarom sneller terechtkomen in de Centrino-chips van het bedrijf. De nieuwe standaard is bestemd voor wifi-netwerken die gegevens vervoeren aan 54Mbps op de 2.4GHz-frequentie, en compatibel zijn met technologie die gebaseerd is op de vroegere 802.11b-standaard. Intel heeft een Centrino-'chippakket' dat bestaat uit een Pentium-M processor, een chipset en door Intel geteste wifi-componenten.
 
De chipreus wil tegen eind dit jaar al Centrino-chips produceren die ook een 802.11b/802.11g-component omvatten. Dat is vroeger dan gepland, want Intel wilde oorspronkelijk pas in de loop van volgend jaar ondersteuning voorzien voor de 802.11g-specificatie. Het bedrijf versnelt nu die plannen, naar eigen zeggen omdat het standaardiseringsproces van de 802.11g-specificatie sneller verloopt dan verwacht, én omdat de specificatie ook snel aan populariteit wint. De Wi-Fi Alliance test nu nog de interoperabiliteit van 802.11g-gebaseerde producten. Als de Ieee (Institute for Electrical and Electronics Engineers) de specificatie zoals verwacht in juni officieel erkent als standaard, zouden de eerste 802.11g-producten met een interoperabiliteitscertificaat al in augustus te koop zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.