It-uitbesteding kost gemiddeld 47 miljoen dollar

Een it-uitbestedingscontract is gemiddeld 47 miljoen dollar waard en duurt zes jaar. Dat concludeert marktanalist Gartner uit onderzoek.

Uit de marktstudie van Gartner, die veertien jaar duurde, blijkt dat 54 procent van de onderzochte 1055 uitbestedingscontracten minder kost dan 100 miljoen dollar. Dat betekent zeker niet dat het uitbesteden van it altijd 'goedkoop' is. De totale waarde van de door Gartner onderzochte contracten bedroeg namelijk 389,2 miljard dollar. De overeenkomsten die minder kosten dan 100 miljoen dollar zijn daardoor samen goed voor slechts 4 procent van dat bedrag.
 
Niet meer dan 9 procent van de onderzochte 1055 uitbestedingscontracten hebben een waarde van één miljard dollar of meer, maar ze slorpen wel 66 procent van het totaalbedrag op.
 
Voor die totale waarde van de contracten van de voorbije veertien jaar zijn vooral bepaalde verticale sectoren verantwoordelijk: luchtvaart/defensie neemt 88,2 miljoen dollar voor zijn rekening, de automobielindustrie 87,4 miljoen dollar, high-tech 80,5 miljoen dollar, telecom 79,9 miljoen dollar en de financiële dienstensector 49,6 miljoen dollar. Die financiële dienstensector sloot ook de meeste monstercontracten, gevolgd door de telecom-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.