Registratiecode Windows Server 2003 uitgelekt

Microsoft werd gisteren met een onverwacht probleem geconfornteerd. Nog voor het op de markt verschijnen van Windows Server 2003 lag er al een registratiecode op straat, meldt Webwereld.

De uitgelekte code is er een van het type 'volume licentie sleutel' en is vereist om de software op meerdere computers te kunnen installeren na invoering van de activeringscode. De code zou openbaar zijn gekomen via een zakelijke klant die zich had ingeschreven op de zogeheten 'volume licentie programma', aldus CNet.
 
Met de 'volume licentie sleutel' (VLK) probeertt Microsoft te voorkomen dat software op meerdere computers tegelijk wordt geïnstalleerd.
 
Windows Server 2003 beschikt zelf niet over technologie die software bij gebruik van een gestolen code onbruikbaar maakt, aldus Microsoft. Wel is het voor dergelijke systemen onmogelijk om toekomstige software-updates te installeren.
 
Overigens is er nog steeds weinig animo voor Windows Server 2003. Het pakket wordt op 24 april officieel geïntroduceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Well that a trusted cleint happended to leak out such information seems rather deplorable.

Ik ben zelf al jaren een verwoed fan van RedHat & Mandrake, maar dit kan ik dus echt even niet volgen hoor.

Nou ir.Ibrahiem,
je mag dan geleerd zijn na zoveel jaren studeren, met een mooie diploma op zak, maar wij vinden dat je er helemaal niets van snapt, wat is in hemels-naam het verband tussen een uitgelekte V.L.K. serial key van een 2003-Server, en Open Source c.q. Linux in verband brengen met Hackers die het succes bebalen van Microsoft ??? - Wow kerel, jij gaat erg hard, misschien volgende keer ietsje minder speed, ietsje meer coke !
-
Ik ben zelf al jaren een verwoed fan van RedHat & Mandrake, maar dit kan ik dus echt even niet volgen hoor.
Ik loop toch ook niet te koop dat ik op de Universiteit heb gezeten, niemand vind dat interresant, en zeker niet met zo'n belabbert verhaal....
Hete Post

ir. Ibrahiem.
Volgens mij snap je niet helemaal wat "Open Source" inhoud. Anders plaats je een dergelijke opmerking niet.

Even tussen ons;
- Dit is toch geen nieuws!
En Ibrahiem, wat heeft een LicenseKey met Linux te maken? Begin me na de laatste jaren steeds meer
te ergeren aan de *nix propaganda!

MS is groot geworden door Hackers die systemen naar hun hand en kunnen wilden bouwen. Fijn dat er een sleutel kwijt is Maar Heel fijn dat ik LINUX GEBRUIK MET MIJN SOURCE CODE.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.