Hewlett-Packard doet Linux met partners

Hewlett-Packard vertrouwt wat Linux betreft vooral op zijn partners. De computerfabrikant sloot vorige week een samenwerkingsverband met Red Hat en richt zich ook op United Linux.

Eva Beck, manager industrie-standaard servers bij HP voor de Emea-regio, stelt dat de computerproducent zich concentreert op slechts drie besturingssystemen: Windows, Linux en HP-UX. Het laatstgenoemde besturingssysteem draait op de bedrijfseigen PA-Risc processoren, maar gaat op termijn geheel over naar Intels 64-bit Itanium-platform.
 
Beck geeft toe dat HP's voorkeur voor Red Hat en United Linux het plaatje van drie platformen uitbreidt met meerdere Linux-varianten. "Ja, maar je hoeft producten toch maar één keer te certificeren voor Linux. Overigens ondersteunen we ook Mandrake, dat in Frankrijk populair is. We certificeren niet voor Debian. We willen dat best ondersteunen, maar dan op individuele basis, dus voor elke klant apart." Zij vertelt dat HP vorig jaar voor twee miljard dollar aan Linux-gerelateerde hardware, software en diensten heeft geleverd.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 4 april 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.