Helft van de outsourcing-projecten mislukt

Dit jaar zal de helft van alle IT-outsourcing projecten beschouwd worden als mislukt, omdat ze niet de verwachte resultaten opleveren. Dat stelt Gartner in een nieuw onderzoeksrapport.

Steeds meer bedrijven besteden (een deel van) hun IT uit aan externe specialisten, die dan voor hen bijvoorbeeld het call center of het data center beheren. Op die manier kan het bedrijf zelf kosten besparen en zich concentreren op zijn kernactiviteit. Volgens Gartner draait de helft van al die outsourcing-projecten dit jaar uit op een teleurstelling.
 
Het probleem ligt volgens Gartner in het gebrek aan communicatie tussen het bedrijf dat uitbesteedt en de externe dienstenleverancier. Gartner raadt hen aan om op regelmatige basis rond de tafel te gaan zitten om de resultaten van de samenwerking te bespreken en de activiteiten bij te sturen indien nodig. Als dat niet tijdig gebeurt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de samenwerking tussen beide bedrijven. In 2003 zal minder dan 30 procent van de bedrijven die IT uitbesteden, de samenwerking met de externe dienstenleverancier willen bestendigen op langere termijn - aldus Gartner.
 
Volgens de marktanalist is flexibiliteit essentieel voor succesvolle IT-outsourcing projecten. Bedrijven moeten hun outsourcing-contracten namelijk kunnen aanpassen aan wijzigingen in de bedrijfsvoering of in de technologie. Gartner verwacht ook dat grote ondernemingen hun IT in 2004 meer en meer zullen outsourcen naar verschillende dienstenleveranciers ('multisourcing'), terwijl kleinere ondernemingen het bij één service provider houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.