Kandidaat kopers staan in de rij voor EDS

EDS heeft met Microsoft en Hewlett-Packard gepraat over verregaande samenwerkingsvormen. Het betreft een groot minderheidsaandeel in of zelfs het overnemen van de Texaanse automatiseerder.

DeFinancial Times vernam dit bericht uit welingelichte kringen. Volgens de zakenkrant streven software- en computerbedrijven een sterke positie na op de dienstenmarkt via een participatie of overname. Zij zien dit als een manier om hun omzet te beschermen nu klanten sterk op hun ict-kosten beknibbelen en het aantal voorkeurleveranciers willen beperken. Microsoft zou bijvoorbeeld ook een belang in het Indiase offshore-it-bedrijf Infosys overwegen.
 
EDS zou door een (gedeeltelijke) overname weer wat lucht krijgen. De grootste automatiseerder na IBM heeft een dramatisch jaar achter de rug en liep zware financiële averij op door een aantal mislukte uitbestedingsdeals. Het kostte topman Dick Brown vorige week de kop. Volgens Gartner-analist Gianluca Tramacere is het bedrijf momenteel niet in staat om meer dan drie uitbestedingsdeals à la 'ABN Amro' te behappen.
 
Ingegeven door de lage beurskoers en het nieuwe, gelouterde managementteam - bestaande uit de eigenlijk gepensioneerde topmannen Michael Jordan (ex-CBS) en Jeff Heller (EDS-veteraan) - zwellen de geruchten aan over een verkoop van EDS. Partner Dell wordt ook genoemd als overnamekandidaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.