Academie voor ICT & Media van Avans valt uit elkaar

De opleidingen van Academie voor ICT & Media van de Hogeschool Avans in Breda worden in andere academies ondergebracht. Niet iedereen is het daarmee eens. Het grote financiële tekort waarmee de school kampt, speelt daarin een rol.

De Academie voor ICT & Media in Breda valt uit elkaar. Per september krijgt de opleiding Communicatie & Multimediadesign een eigen academie. De opleiding Technische Informatica gaat naar de Academie voor Technologie & Management (ATM). Bedrijfskundige Informatica en Informatica blijven deel uitmaken van de Academie voor ICT. Dat schrijft de hogeschoolkrant Punt.

Een belangrijk gespreksonderwerp is het tekort van 800.000 euro waarmee de Academie voor ICT & Media kampt. Een rapport van de Holland Consulting Group over de toekomst van de Academie voor ICT & Media stelt dat dit tekort is op te lossen door de opleidingen in een andere omgeving te plaatsen. Maar vanuit de studies is daar kritiek op.

Klopt voor de helft

Volgens docentlid Jan Woolderink van de studie Technische Informatie klopt het rapport voor de helft. "De ene helft van de opleiding is technisch, maar de andere helft niet", zei hij onlangs in de hogeschoolkrant. "Bovendien wil de Academie voor Technologie & Management waarschijnlijk geen opleiding met een tekort overnemen als er geen geld is om de problemen op te lossen."

Lid van de Raad van Bestuur van de Hogeschool Avans Frans van Kalmthout denkt dat Technische Informatica beter tot zijn recht komt bij de Academie voor Technologie & Management: "Uit het onderzoek bleek dat er nauwelijks verbinding was tussen TI en de andere opleidingen van de AIM. De kans dat dat iets wordt is dan niet groot."

Het rapport schrijft verder dat er jarenlang mismanagement is gevoerd bij Academie voor ICT & Media in Breda. Dit is de reden dat de opleiding zowel financieel als kwalitatief niet op orde is.

De academieraad bestudeert deze week het rapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-20T11:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.