EMC zou waarschijnlijke koper Legato zijn

Opslagleverancier EMC wordt gezien als de meest waarschijnlijke koper van Legato, producent van opslagsoftware. EMC biedt naar verluidt 750 miljoen dollar.

Berichten over een op handen zijnde overname van Legato doen al enkele weken de ronde (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0703rki.htm). Feit is dat de softwareleverancier investeringsbank Morgan Stanley heeft ingehuurd voor advies over een mogelijke verkoop.
 
EMC werd al direct genoemd als één van de geïnteresseerde partijen, naast IBM, Hewlett-Packard, Sun Microsystems en Legato-concurrent Veritas. Officiële reacties, laat staan bevestigingen, zijn niet gegeven. Toch zouden er reeds bedragen zijn geboden, en zouden sommige partijen inmiddels hebben afgehaakt.
 
Volgens analisten maakt EMC nu de meeste kans met zijn bod van 750 miljoen dollar. Eerder was de overnamewaarde van Legato nog ingeschat op 1 miljard dollar, maar dit was op basis van een verkoop waarbij twee of meer partijen tegen elkaar opbieden. IBM heeft geen interesse in de producent van opslagsoftware; het stort zich eerst op de integratie van het overgenomen Rational Software, maker van ontwikkelhulpmiddelen.
 
Financieel directeur Andrew Brown van Legato gaat niet in op deze berichten. "Het is ons bedrijfsbeleid om geen commentaar te geven op dergelijke dingen", zei hij deze week op een technologieconferentie van investeringsbank Goldman Sachs. Hij reageerde daarmee op de directe vraag of Legato te koop is.
 
EMC-president Joe Tucci liet op diezelfde bijeenkomst weten dat zijn bedrijf er actief op uit is zijn productbereik te diversificeren middels overnames. De topman had het met name over softwarebedrijven, maar noemde geen specifieke namen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.