Bedrijven spenderen steeds meer aan opslag

Gegevensopslag is steeds crucialer voor bedrijven, want ze spenderen steeds meer aan storage-technologie. Dat blijkt uit een onderzoek van Meta Group.

Volgens de recente studie van Meta Group besteden bedrijven 12 tot 15 procent van hun it-budget aan opslag-technologie. Volgens de marktanalist wordt dat groeiende storage-budget deels veroorzaakt door de opkomst vanstorage area networks (san). 70 procent van de ondervraagdechief information officers (cio's) ging vorig jaar namelijk over tot de aankoop van san-technologie. En aangezien die san-uitrusting niet goedkoop is, gaat het storage-budget door die investering meteen omhoog.
 
De budgetten voornetwork attached storage (nas) groeiden dan weer veel minder. Dat wijt Meta Group aan de algehele vertraging van de economische groei, waardoor selectiever wordt omgesprongen met de it-budgetten. En blijkbaar kozen de meeste bedrijven vorig jaar veeleer voor een investering in san- dan in nas-technologie. De nas-markt neemt volgens Meta stilaan een geconsolideerde vorm aan. Die consolidatie duurt nog 2006 à 2007, zo voorspelt de marktonderzoeker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.