Meer besturingssystemen op Unisys-servers

Unisys laat meer besturingssystemen draaien op zijn ES7000- en Clearpath-servers. De ex-mainframeleverancier komt in de loop van dit jaar middels SCO met Linux-ondersteuning.

SCO, voorheen Caldera, lanceerde in januari op de Linuxworld-conferentie versie 4.0 van zijn Linux-distributie, gebaseerd op United Linux, voor Unisys' Intel-servers en Clearpath Plus-mainframes. Het open source-besturingssysteem draait in partities op de servers. De Clearpath-uitvoering moet in de tweede helft van dit jaar verschijnen. De ES7000-uitvoering zou eerder gereed kunnen zijn.
 
Linux-leverancier SCO ondersteunt via Unisys ook klanten en ontwikkelaars. De twee hadden al vóór SCO's overname door Caldera een relatie gebaseerd op SCO's Unix-variant Unixware.
 
Berichten over Linux op ES7000-systemen waren er vorig jaar al. Unisys ontkende toen dat het Linux zelf ontwikkelt voor zijn servers. Het bevestigde dat klanten interesse hebben, maar zei dat het niet van plan is om het open source-besturingssysteem voorgeïnstalleerd te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.