Windows Server 2003 eind april beschikbaar

Microsoft heeft de precieze datum bekendgemaakt waarop de Windows Server 2003 op de markt komt. Op 12 maart moet de Windows Server 2003 in productie gaan. Vanaf 29 april zijn de eerste versies van het besturingssysteem beschikbaar.

De eerste zes smaken van Microsofts Windows Server 2003 zijn: Web Edition, zowel afzonderlijk als in oem-systemen geleverd, Standard Edition, Enterprise Edition, Datacenter Edition, Datacenter Edition 64-bit en Datacenter Edition 32-bit. In de loop van de zomer komt er nog een zevende versie bij, de Windows Small Business Server 2003. Deze is speciaal bestemd voor kleinere bedrijven.
 
De Windows Server 2003 moet het niet alleen opnemen tegen de concurrerende Unix-servers, maar moet de klanten van Microsoft ook overhalen tot een opwaardering van hun NT4-systemen. De softwarereus was oorspronkelijk van plan om de ondersteuning van Windows NT4 stop te zetten in het begin van dit jaar, maar onder druk van de misnoegde gebruikers wordt deze verlengd tot januari 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.