Ietf erkent Iscsi-technologie als standaard

Het Ietf (Internet engineering task force) heeft Iscsi (Internet small computer systems Interface) nu ook officieel erkend als standaard. Die technologie kan worden ingezet bij de bouw van ip-gebaseerde storage area networks.

Scsi (Small computer system interface) is al langer bekend als standaardtechnologie die hard drives verbindt met computers. Iscsi kan datzelfde doen via een netwerkverbinding zoals een Ethernet-netwerk van een bedrijf of via het internet.
Iscsi kan Scsi-commandoblokken over ip -netwerken vervoeren. De technologie kan dus worden gebruikt bij de bouw van ip-gebaseerde san's, en brengt op die manier een snelle, betaalbare en lange-afstands storageoplossing voor websites, service providers, bedrijven en organisaties.
 
Daarom wordt Iscsi beschouwd als de technologie die de beperkingen van Fibre Channel overstijgt. Het theoretische bereik van Fibre Channel is 10 kilometer, maar sommige links kunnen beperkt zijn tot 250 à 500 meter.Grote ondernemingen zijn steeds meer geneigd om hun san's te installeren op een grote afstand van het lan, om redundantie te voorzien in het kader van disaster planning. En dan is zelfs een afstand van 10 kilometer nogal krap.
 
Nu Iscsi officieel erkend is als standaard, breekt de technologie misschien sneller door op de storage-markt. Toch wordt algemeen verwacht dat het nog zeker tot 2004 duurt vooraleer Iscsi werkelijk aanslaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.