Cisco geeft chipmakers toegang tot wlan

De belangrijkste producenten van wifi-chipsets krijgen een gratis licentie op Cisco's Aironet wlan-infrastructuur. Het concern wil zo zijn grip op wifi versterken.

De Amerikaanse netwerkfabrikant kondigde maandag aan dat de belangrijkste producenten van chipsets voor wifi-apparatuur, waaronder Agere Systems, Atheros, Intersil en Texas Instruments, gratis een licentie krijgen op zijn Aironet wlan-technologie. Fabrikanten kunnen door die toegang in ontwerpen van nieuwe chipsets rekening houden met Cisco's implementatie van de door de Ieee vastgestelde wifi-standaarden (802.11). Uitbreidingen die goed samenwerken met Cisco-technologie krijgen een kwaliteitsstempel.
Met deze stap zorgt Cisco ervoor dat het bij de voorspelde spectaculaire groei van wifi-netwerken zijn marktpositie op peil houdt. Naar verwachting zijn over enkele jaren notebooks, pda's en intelligente telefoons standaard voorzien van wifi-netwerkkaarten of chipsets.
Daarnaast zullen er veel verschillende wifi-netwerken opkomen om deze apparaten met het bedrade bedrijfsnetwerk te verbinden. Cisco geeft nu duidelijk te kennen ook in dit marktsegment een dominante rol te willen spelen. Naast chipproducenten heeft het concern ook HP en IBM toegang gegeven tot zijn Aironet-technologie.
Wifi is een jonge techniek waar vooral op het vlak van beheer en beveiliging het nodige te verbeteren valt. Het zijn juist deze twee onderdelen, waarmee Cisco zijn bedrijfsspecifieke oplossingen beter in de markt wil zetten. Zo heeft Cisco de komst van de nieuwe beveiligingsstandaard 802.11x al voorbereid in zijn Aironet-oplossing. Deze standaard moet nog geratificeerd worden.
Daarnaast heeft Cisco zijn virtuele netwerksegmententechnologie in de Aironet-oplossing verwerkt. Dit moet zorgen voor een beter beheer van wifi-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.