IBM plant nieuwe top-end Unix server

IBM wil in 2004 een nieuwe top-end Unix server lanceren. De server, met codenaam Armada, zal 64 Power5-processoren bevatten. De Power5-technologie is nu nog in de maak.

De Armada van IBM wordt de nieuwe aanvoerder in de concurrentiestrijd tegen de Unix-systemen van Sun Microsystems, en treedt dus in de voetsporen van 'Regatta', IBM's p690 Unix-server met 32 processors, die gelanceerd werd in oktober 2001. De lancering van Armada is voorzien voor de eerste helft van 2004.
 
Volgens marktonderzoeker Gartner klimt IBM geleidelijk op in de Unix server-markt, die goed is voor maar liefst 21 miljard dollar. Tussen 2000 en 2001 verhoogde IBM zijn marktaandeel met 2 procent, zodat Big Blue op nummer drie kwam te staan met 20 procent marktaandeel. HP bleef in diezelfde periode op de tweede plaats staan met 21 procent, terwijl het marktaandeel van Sun Microsystems daalde met drie procent.
 
Met een marktaandeel van 35 procent blijft Sun toch nog de onbetwiste leider van deze miljardenmarkt. Helaas zijn geen cijfers beschikbaar over de evolutie van de situatie sedert 2001, maar zeker is dat IBM er nog niet in geslaagd is om Sun Microsystems van de toppositie te verdringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste redactie,
Volgens diverse Gartner en IDC rapporten neemt HP reeds enige tijd de #1 positie in in de server markt.
In het vervolg dus beter jullie huiswerk doen.
Een lezer

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.