Microsoft verwijdert eigen Java uit Windows

Microsoft heeft zijn eigen Java Virtual Machine niet opgenomen in de gisteren uitgebrachte geupdatete versie van Windows XP Service Pack 1.

Amper enkele uren voor die lancering werd het gerechtelijk bevel opgeschort dat Microsoft een deadline oplegde van 120 dagen voor het inbouwen van de Java-technologie van Sun Microsystems in Windows. Microsoft kreeg die deadline opgelegd op 21 januari, maar het bedrijf ging in beroep en vroeg meteen ook om uitstel voor het uitvoeren van het gerechtelijk bevel. Met succes, zo blijkt nu.
 
Intussen vreest Sun dat Microsoft er door deze vertragingsmanoeuvres toch in zal slagen om het marktaandeel van zijn eigen Java-technologie vlotjes uit te breiden ten nadele van de technologie van Sun.
 
Microsofts Service Pack 1, een reeks Windows XP bug fixes, werd gelanceerd in september 2002. Windows XP Service Pack 1 bevatte ook de MS-versie van de Java Virtual Machine (JVM). Die is nu dus weer verwijderd uit de nieuwste update, Windows XP Service Pack 1a. Maar of dat betekent dat Microsoft zich wil schikken naar het inmiddels opgeschorte gerechtelijk bevel, is zeer de vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.