Gnome 2.0 officieel beschikbaar voor Solaris

Sun Microsystems biedt nu versie 2.0 van de open source Gnome-interface voor zijn Unix-besturingssysteem Solaris. Beta-versies van Gnome waren al verkrijgbaar.

Sun biedt de interface-software aan op zijn website (http://wwws.sun.com/software/star/gnome/). Het heeft Gnome voor zijn Unix-variant ontwikkeld in samenwerking met Wipro en Ximian. Het open source-project is inmiddels alweer een opwaardering verder; versie 2.2 is reeds uit voor Linux.
 
De software moet nog wel geoptimaliseerd worden, Sun biedt hiervoor tips (http://docs.sun.com/db/doc/817-1740/6mhev3bqc?a=view). Daarnaast is er een beveiligingsgat in de Print Manager van Gnome 2.0 wat beheerders na de installatie nog moeten dichten (http://wwws.sun.com/software/star/gnome/get/#download).
 
Sun kondigde in augustus 2000 al aan op termijn over te stappen op Gnome als de voornaamste interface voor Solaris. Unix-serverleveranciers HP, IBM en Compaq (nu onderdeel van HP) lieten dit toen ook weten. Deze concurrenten zijn verenigd in de Gnome Foundation.
 
In februari vorig jaar heeft Sun Wipro en Ximian aangetrokken voor de Gnome-ontwikkeling. Sun liet begin december vorig jaar weten dat de overstap niet bij Solaris 9 zou gebeuren, maar pas bij Solaris 10 (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4902rfi.htm), waarvan de eerste bétaversie dit jaar moet verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.