Overnameberichten omringen Legato

Legato, leverancier van software voor opslagbeheer, zou zich klaarmaken voor een overname. Het bedrijf heeft investeringsbank Morgan Stanley ingehuurd voor verkoopadvies.

Legato heeft niet ronduit aangekondigd op zoek te zijn naar een koper. Toch menen analisten dat de softwareproducent hierop uit is. De eventuele koop zou 800 miljoen dollar tot één miljard dollar opleveren.
 
Potentiële kopers zijn volgens analisten IBM en EMC, die hun software voor opslagbeheer willen uitbouwen. Andere mogelijke kandidaten zijn Hewlett-Packard, Sun Microsystems en Veritas. Deze bedrijven gaan echter niet in op de berichten betreffende een mogelijke overname van Legato.
 
Dat bedrijf heeft het sinds 2000 relatief moeilijk, terwijl zijn voornaamste concurrent Veritas het goed doet. In december kondigde Veritas al aan de kleinere opslagsoftwareproducenten Precise Software Solutions en Jareva Technologies over te nemen om nieuwe markten aan te boren.
 
Legato heeft midden vorig jaar nog OTG Software gekocht met eenzelfde doel. Sindsdien heeft het zijn kostenniveau sterk teruggedrongen, zijn verkoop opgeschroefd en draait het efficiënter. Legato boekte in het afgelopen vierde kwartaal een verlies van 10 miljoen dollar terwijl dat een jaar eerder nog 47,9 miljoen dollar was. Toch zou een overname op stapel staan, menen analisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.