Rambus boekt winst in rechtszaak Infineon

Een Amerikaanse hof voor hoger beroep heeft Rambus voor het grootste deel gelijk gegeven in de rechtszaak van geheugenchipproducent Infineon. De beschuldigingen van fraude zijn verworpen.

Daarnaast stelt het beroepshof dat Rambus mag claimen dat Infineon inbreuk heeft gemaakt op zijn patenten. De Amerikaanse ontwerper van geheugenchips heeft namelijk patenten op fundamentele technologie voor geheugens. Infineon had er bij de rechtbank op aangedrongen dat die de patentenclaims niet ontvankelijk zou verklaren.
 
Dat is nu dus niet gebeurd. Rambus mag dan ook van de Amerikaanse rechter doorgaan met zijn eigen rechtszaak om royalties af te dwingen voor zijn gepatenteerde technologie. Het zou in totaal om minstens een miljard dollar gaan.
 
Hiermee draait het hoger beroepshof het eerdere oordeel van een federale rechtbank terug. Die had Infineon grotendeels in het gelijk gesteld. De zaak gaat nu weer terug naar het lagere niveau van de federale gerechtshoven.
 
Daar zullen de aanklachten opnieuw in overweging worden genomen, bezien het licht van de bepalingen van het beroepshof. Er is bijvoorbeeld nog onduidelijkheid bij de rechtbank over de definitie van vijf - voor deze zaak cruciale - technische termen.
 
Rambus is echter nog niet zeker van een totale overwinning. Het bedrijf is nog verwikkeld in diverse rechtszaken tegen andere geheugenproducenten en tegen-rechtszaken aangespannen door die bedrijven. Daarnaast heeft Rambus nog een onderzoek door de Amerikaanse handelscommissie FTC boven het hoofd hangen (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d04jb3ap.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.