Cisco: Nederland blijft uitbesteden

Cisco rekent erop dat de helft van de bedrijven in Nederland dit jaar ict-taken zal uitbesteden. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC, in opdracht van 's werelds grootste fabrikant van computer-netwerkapparatuur

Kostenbeheersing en het concentreren op de eigen activiteiten zijn de meest gepeilde argumenten, aldus IDC. De onderzoekers onderzochten 169 van de vijfduizend grootste bedrijven in Nederland, wat betreft aantallen werknemers.
 
Nu al besteedt 35 procent van deze bedrijven ict-taken uit. Volgens IDC groeit dat aantal in 2003 naar 55 procent. IDC meet een groeiende vraag naar telefoniediensten, dataopslag, netwerkinfrastructuur en desktopbeheer. Cisco rekent ook op een groei van de behoefte aan VPN's. De onderzoekers: "Tot nu toe was het bedrijfsleven terughoudend met ict-uitbesteding." Dit beperkte zich in de meeste gevallen tot websitehosting.
 
De trend wordt bevestigd door Guus Delen, outsourcing-consultant bij Verdonck, Klooster en Associates en auteur van het vorige maand verschenen boek "De praktijkgids outsourcing". Delen schat dat 15 procent van de bedrijven al ict-diensten uitbesteed. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is dat 50 procent. "Er komt dus groei aan." Grote uitbestedings-opdrachten, zoals van ABN Amro aan EDS en KPN aan Atos Origin vormen volgens Delen wegbereiders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.