SCO wil toch Unix-patenten te gelde maken

SCO wil zijn patenten op Unix-technologie toch te gelde maken. Hiervoor huurt het bedrijf advocaat David Boies in, bekend van de langlopende antitrustzaak tegen Microsoft.

Eerder sprak de Unix- en Linux-leverancier (voorheen Caldera) nog de geruchten tegen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0303sxr.htm) dat het zijn patentenportfolio van toepassing achtte op onder meer Linux en dat het daarvoor geld wou zien. SCO verklaarde dat het zich hierover nog beraadde. Nu het dat heeft gedaan, richt het een aparte licentiedivisie op, SCOsource (http://ir.sco.com/ReleaseDetail.cfm?ReleaseID=99965).
 
Daarnaast neemt het advocaat Boies (http://www.boies-schiller.com/flash.htm) in de arm. Hij diende als advocaat voor het ministerie van Justitie in diens antitrustzaak tegen Microsoft. Die zaak, waarbij de Windows-leverancier schuldig is bevonden, is inmiddels geschikt. Boies was ook advocaat voor presidentskandidaat Al Gore in diens rechtszaak om de hertelling van de stemmen in de staat Florida.
 
SCO heeft een omvangrijke reeks patenten en rechten op het oorspronkelijke Unix, in 1969 ontwikkeld door telecomreus AT&T. De SCOsource-divisie moet niet alleen de patenten te gelde maken, maar biedt nu ook zijn Unix-bibliotheken voor Linux. Met dit zogeheten System V for Linux kunnen Unix-applicaties op dat open source-besturingssysteem draaien. Voorheen moest hiervoor SCO's complete Unix-variant worden gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.