Suns Linux-desktopproject komt later

Sun Microsystems' project voor beperkte desktopcomputers met Linux moet aanstaande zomer gereed zijn. Oorspronkelijk was dit doel het eerste kwartaal.

Sun ontkent echter dat er sprake is van uitstel en stelt dat Madhatter in de eerste helft van 2003 uitkomt. Komende lente verschijnt eerst nog een betaversie. Madhatter omvat een reguliere desktop-pc, die Sun niet zelf produceert, waarop een uitgeklede Linux-distributie draait met kantoorgerichte applicaties. Deze machine is verbonden aan Sun Unix-server voor beheer.
 
Verder wijzigt Sun het distributiemodel voor de aanstaande desktop-pc. Aanvankelijk wou het Madhatter zelf en via oem-partners leveren. Daarbij zou Sun de benodigde pc's weer van die partners betrekken of bestaande pc's bij klanten converteren.
 
Nu zegt vice-president Curtis Sasaki dat het desktopsysteem samen met zijn Sun One-software alleen via oem's op de markt brengt. "We hebben dus een bredere distributiestrategie", aldus Sasaki. De conversie-optie voor reeds in gebruik zijnde pc's blijft.
 
Details als systeemvereisten, configuratie en prijzen zijn nog altijd onbekend. Volgens Sasaki vallen al te oude pc's buiten de boot, aangezien Sun een desktopoplossing wil bieden die zeker drie tot vier jaar meegaat. Minimumvereiste is een Pentium III-processor, aldus de topman.
 
Sun onthulde dit project, codenaam Madhatter, in september vorig jaar op zijn bedrijfsbrede Network Conference in San Francisco (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i3902shb.htm). Vice-president Jonathan Schwarz van Suns softwaredivisie presenteerde het daar als uitweg voor beheerders enerzijds en pc-leveranciers anderzijds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.