IBM onthult OS/2-strategie voor 2003

IBM heeft zijn plannen onthuld voor zijn pc-besturingssysteem OS/2 in 2003. Het bedrijf komt met nieuwe drivers en hardware, geeft OS/2 meer nadruk voor e-handel, maar zet ook migratiediensten op.

De nieuwe drivers en hardware betreffen onder meer usb-apparatuur. IBM biedt dit aan zijn klanten met software-abonnementen. Informatie over drivers is te vinden ophttp://www-3.ibm.com/software/os/warp/strategy/ .
 
De strategie voor 2003 (http://www-3.ibm.com/software/os/warp/strategy/) positioneert OS/2 als platform voor elektronische handel middels IBM's Websphere Software Platform. De Warp 4-versie van het besturingssysteem dient daarbij als client en als server.
 
IBM laat op zijn website ook weten dat het in 2003 problemen en kapotte OS/2-installaties blijft ondersteunen. De ondersteuning loopt tot minstens 31 december 2004, voor klanten die software-abonnementen hebben. Klanten die dat niet hebben, krijgen een uitbreiding van hun dienstverleningscontract aangeboden voor bepaalde software-componenten.
 
De ontvouwing van deze plannen staat haaks op het bericht dat IBM begin december op zijn website plaatste waarin het aankondigde in 2003 de verkoop van OS/2 te staken (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5102sln.htm). Een dag later herriep het bedrijf dat bericht (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5102rlz.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.