CA-ceo Kumar voorziet verdere consolidatie

De ict-sector krijgt de komende twee jaar te maken met vergaande consolidatie. Dit zei ceo van Computer Associates Sanjay Kumar, in de toespraak waarmee hij het jaarlijkse event CA World opende.

Volgens Kumar is de consolidatie in de branche nog maar net begonnen. "CA is zelf een onderneming die de afgelopen jaren sterk gegroeid is door overnames. De huidige ontwikkelingen in de markt laten zien dat het consolidatieproces in de markt zeker nog niet ten einde is."
 
Hij refereert daarbij niet alleen aan de ontwikkelingen bij Peoplesoft en Oracle, maar verwijst ook naar de overname van Legato door EMC. "Dat is interessant nieuws, omdat een hardware fabrikant nu interesse toont voor een software vendor."
 
Consolidatie is, zo meent Kumar, niet alleen nodig om de vendor meer gewicht te geven op de markt, maar wordt inmiddels ook gewenst door gebruikers, die "het aantal vendors en producten willen verminderen. Consolidatie is dus ook op productniveau te verwachten."
 
Hij tekent daarbij wel aan dat productconsolidatie niet hoeft te leiden tot een concentratie op een enkel besturingssysteem, in tegendeel. "Gebruikers kunnen makkelijker zaken doen als oplossingen meerdere platformen ondersteunen." Tijdens de huidige editie van CA World valt het op dat er veel aandacht aan Linux wordt besteed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.