Internationaal beveiligingscertificaat Linux

IBM en Suse Linux hebben het hoogste niveau behaald in de beveiligingsevaluatie die overheden gebruiken in het beslissingsproces rond software-implementaties.

IBM computers die gebruik maken van Intel processoren en het Linux-besturingssysteem, hebben volgens persbureau Reuters de zogenoemde 'Common Criteria'-certificatie verkregen. Dit is een wereldwijde standaard voor beveiligingsfuncties en -mogelijkheden van it-producten.
 
"Totnogtoe hebben weinig Linux-gerelateerde leveranciers deze certificatie aangevraagd vanwege de kosten, tijd en moeite die in de aanvraag geïnvesteerd moeten worden", vertelt Anne Altman, binnen IBM verantwoordelijk voor de overheidsdivisie, aan Reuters. "Drie jaar geleden nog was Linux nauwelijks algemeen bekend, maar nu groeit de acceptatie van het besturingssysteem enorm snel bij de overheid en we wilden echt een robuuste beveiligingsclassificatie voor Linux behalen."
 
Volgens Altman is de certificatie een teken dat Linux een 'volwassen standaard' wordt die breed geaccepteerd kan worden. IBM verwacht daarom dat de Linux-markt tot 2006 zal groeien van 2 miljard naar 5 miljard dollar wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.