Sage wil Softline voor Excact wegkapen

De strijd om het Afrikaanse Softline is losgebarsten nu het Britse Sage een bod van 55 miljoen pond (78,2 miljoen euro) heeft gedaan op de aandelen. Daarmee dwarsboomt het de plannen van Exact dat ook interesse toonde.

Exact kondigde begin juni aan samen met oud-oprichter en aandeelhouder van Softline Ivan Ferrer een bod te willen gaan uitbrengen op een aanzienlijk meerderheidsaandeel in Softline Limited, mocht de uitkomst van het due dilligence onderzoek naar tevredenheid zijn.
 
Het voornemen was de bedrijfsonderdelen van Softline over te nemen, met een totale waarde van ongeveer 61 miljoen euro. Tot op heden is het echter niet tot een echt bod van Exact gekomen. Aan die twijfel maakt Sage nu een einde door wel te bieden. Volgens analisten is de bieding acceptabel.
 
Softline, een in Zuid-Afrika gevestigde ontwikkelaar van accounting- en salarissoftware voor het midden- en kleinbedrijf, behaalt 55 procent van zijn omzet in Australië en Noord-Amerika.
 
De producten van Softline passen goed binnen de productstrategie van Sage. Ze vormen een aanvulling op het wereldwijde aanbod van het bedrijf in specifieke functionele en geografische gebieden. Hetzelfde geldt echter ook voor Exact.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.