Linux bijna zo gebruiksvriendelijk als XP

Duits onderzoek toont aan dat het verschil tussen Linux en Windows XP in bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid opvallend laag is geworden.

Relevantive, een Duits onderzoeksbureau, ging na hoe eenvoudig het was voor gebruikers die met geen van beide besturingssystemen vertrouwd waren, om een reeks standaard kantoortaken uit te voeren, op Windows XP enerzijds en op (het Duitse) Suse Linux anderzijds. De standaard taken omvatten onder meer het aanmaken en beheren van bestanden, het kopiëren van cd's, het maken van een tekstbestand en het verzenden van e-mails. De verschillen bleken verrassend klein.
 
Het kost de Linux-gebruiker nauwelijks langer om alle taken samen uit te voeren dan de XP-gebruiker. Bovendien waren de Linux-gebruikers met een aantal taken (zoals het branden en afspelen van cd's, en het gebruik van mail en adresboek) sneller klaar dan hun XP-collega's. De Linux-gebruikers waren ook over de gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve interface sterk te spreken.
 
Vier op de vijf gebruikers ziet zich in minder dan één week even goed met dit nieuwe systeem omgaan als met hun vorige omgeving. Ter vergelijking: bij de XP-gebruikers was dit 85 procent. De uitvoering van het design van XP valt echter toch nog beter in de smaak dan die van Linux: 100 procent tevredenheid bij de XP-gebruikers tegenover 'slechts' 83 procent bij de Linux-gebruikers. De gebruikte versie van Linux was Suse Linux Professional 8.2 met de KDE 3.1.2 grafische interface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.