Belgacom neemt Scarlet Cybercenter over

Belgacom heeft het Cybercenter (voormalig KPN) van Scarlet in Machelen overgenomen. De dienstenaanbieder heeft aansluitend een samenwerkingsakkoord gesloten met IBM, de grootste huidige datacenterklant.

Het Cybercenter in Machelen werd twee jaar geleden door KPN België geopend. Het reusachtige pand had 20 miljoen euro gekost. Toen de Belgische afdeling van KPN begin dit jaar overgenomen werd door Scarlet Telecom, kondigde algemeen directeur Tjeerd Van Sitteren aan dat hij zo snel mogelijk van deze verlieslatende datacenteractiviteit afwilde. Een half jaar later blijkt dat Belgacom zelf het 7500 m� Cybercenter overneemt. Het prijskaartje wordt door geen van beide partijen vrijgegeven.
 
Belgacom heeft een huurcontract van 10 jaar getekend en breidt daarmee zijn huidige 1500 m� capaciteit in Evere uit tot 9000 m�. Het heeft in Evere zo'n 70 klanten voor housing en hostingdiensten. De telecomaanbieder heeft nu in totaal nog een overcapaciteit van ruim 4000 m�. De grootste klant van KPN België, later Scarlet, was IBM, dat er 2414 m� in beslag nam. IBM gebruikt het Cybercenter voor strategic outsourcing & business continuity en disaster recovery diensten.
 
In zijn zogenaamde 'campus strategie' zorgt het pand in Machelen voor de nodige continuïteit, samen met de datacentra in Nossegem en in de IBM hoofdzetel in Evere. Belgacom en IBM hebben tevens een 5-jarencontract getekend voor een gezamelijk aanbod van outsourcing & business continuity diensten. Belgacom zal dankzij fiber Dwdm de connectiviteit verzorgen tussen de drie datacentra (ook Worldcom/MCI levert die). De ex-monopolist heeft eerder ook al gelijkaardige akkoorden met EMC (storage) en HP (eveneens disaster recovery) getekend.
 
IBM krijgt met de Belgacom deal eveneens een bijkomende 750 m� in het Cybercenter. Dat wordt voorbehouden als 'office space' voor andere klanten. Bedrijven die bijvoorbeeld wegens brand of wateroverlast geen toegang meer hebben tot hun kantoor, kunnen dan in deze 'office space' terecht. Ook alle facturen van IBM worden in het Cybercenter gedrukt.
 
De overname van het Scarletpand door Belgacom is een gemiste kans voor Colt Telecom, dat in Nossegem evenens nog een groot datacenter te koop heeft staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.