Afluistersoftware kern beveiligingssuite CA

Silent Runner, voormalige dochter van wapenfabrikant Raytheon, is een van de belangrijkste onderdelen voor de nieuwe generatie netwerkbeveiligingapplicaties van Computer Associates.

Bestuursvoorzitter Sanjay Kumar noemde de recente overname van Raytheons Silent Runner op de CA World in Las Vegas een sleutelonderdeel voor de nieuwste beveiligingsaanpak. "De afluistersoftware is een bijzonder ingrediënt dat we de komende tijd in alle CA-technologie gaan inbouwen."
 
Dat geschiedt onder de codenaam 'Sonar'. Een Sonar-uitvoering van CA's bekendste beheeromgeving Unicenter is al in bèta. "Silent Runner maakt het mogelijk om zonder het installeren van software op alle clients, toch te weten wat er in het netwerk omgaat. Het maakt ons werk enorm veel makkelijker."
 
Robert Levy, bij CA in New York verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Sonar, nuanceert het belang van onderdeel Silent Runner. "Sonar is een serie van verschillende producten. De komende drie tot twaalf maanden brengen we de Sonar-versies uit van al onze managementproducten." Het programma blijft zelfstandig leverbaar, waarschijnlijk onder een andere merknaam.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 augustus 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-15T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.