It-budgetten gaan eindelijk weer omhoog

Voor het eerst sinds eind 2000 groeien de it-investeringen van Noord-Amerikaanse bedrijven.

Dat blijkt uit een onderzoek van marktanalist IDC, die ruim 500 bedrijven ondervroeg over hun it-bestedingen. Uit de enquête blijkt dat de meeste ondernemingen weer grotere budgetten vrijmaken voor informatie technologie. Toch blijven ze erg voorzichtig met hun investeringen, in afwachting van de verdere groei van de economische conjunctuur. De onzekerheid is nog lang niet verdwenen, en daardoor blijven velen de opwaardering van hun it-infrastructuur voorlopig uitstellen.
 
Nochtans zijn veel bedrijven dringend toe aan die upgrades, zo stelt IDC. Niet eens een derde van de ondervraagde it-verantwoordelijken zou naar eigen zeggen de nodige budgetten krijgen voor de komende twaalf maanden. Daarbij staan investeringen in infrastructuur (vooral pc's en servers) bovenaan het verlanglijstje, gevolgd door kostenbesparingen, integratie en beveiliging.
 
Hoe dan ook betekenen de stijgende it-budgetten een zoveelste teken van de geleidelijke heropleving van de markt. Het is afwachten wanneer de Europese bedrijfswereld het voorbeeld van de Noord-Amerikaanse ondernemingen volgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.