SCO blijkt nu uit op Unix-leverancier SGI

SCO wil SGI's licentie voor Unix System V intrekken. SGI heeft volgens SCO namelijk de voorwaarden van het licentiecontract geschonden, net zoals IBM.

Serverspecialist SGI werd al eerder genoemd toen Unix-erfgenaam SCO liet doorschemeren meer Unix-leveranciers in het vizier te hebben. IBM is reeds door SCO aangeklaagd, Sun Microsystems heeft jaren geleden zijn Unix-licentie afgekocht van toenmalig rechteneigenaar Novell, en Hewlett-Packard was volgens SCO zelf niet in de vuurlinie. Op het recente SCO Forum in Las Vegas noemde het bedrijf al het door SGI ontwikkelde XFS-bestandssysteem van Linux.
 
SGI heeft nu bericht van SCO ontvangen waarin het wordt bedreigd met licentie-intrekking vanwege contractschending. SCO claimt namelijk rechten en patenten, via Novell afkomstig van Unix-schepper AT&T, op Unix en afgeleide technologiën. Het open source-besturingssysteem Linux zou op oneigenlijke wijze technologie en concrete code van Unix hebben verkregen. SCO noemt IBM als hoofdschuldige van dit overhevelen, maar kijkt nu ook naar SGI.
 
De mededeling dat SCO de Unix-licentie wil intrekken is bevestigd in de jaarlijkse beurspaperassen (de zogeheten10k filing) van SGI. Dit betreft de licentie waarmee het bedrijf zijn Unix-variant Irix in de markt zet. "Wij menen dat SCO's beschuldigingen geen grond hebben en dat onze betaalde licentie niet intrekbaar is. Toch kunnen wij niet verzekeren dat ons geschil met SCO niet escaleert in een rechtsgang, wat een negatief financieel gevolg voor SGI kan hebben."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

L., je hebt helemaal gelijk!
Dit staat erg slordig (en is inmiddels verbeterD).
Dank voor je oplettendheid.
redactie Online, Jasper

"De mededeling dat SCO de Unix-licentie wil intrekken is bevestigt in de jaarlijkse beurspaperassen (de zogeheten 10k filing) van SGI. Dit betreft de licentie waarmee het bedrijf zijn Unix-variant Irix in de markt zet. "Wij menen dat SCO's beschuldigingen geen grond hebben en dat onze betaalde licentie niet intrekbaar is. Toch kunnen wij niet verzekeren dat ons geschil met SCO niet escaleerd in een rechtsgang, wat een negatief financieel gevolg voor SGI kan hebben.""
- De mededeling dat SCO de Unix-licentie wil intrekking is bevestigD...
- ...dat ons geschil met SCO niet escaleerT in een rechtsgang...
Het staat erg onprofessioneel dat dit soort taalfouten worden gemaakt. Laat een bericht eerst eens lezen door een collega voordat je het publiceert.
ik hoop dat dit wordt opgevat als positieve kritiek, ik maak ook fouten, ook taalfouten, alleen niet op een website.
mvg. L. van Vliet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.