Rechtszaak Microsoft Lindows loopt vertraging op

De rechtszaak van Microsoft tegen Lindows, om vermeend inbreuk op de naam Windows, is uitgesteld tot 1 maart. De rechtbank heeft de begindatum opnieuw verschoven.

Volgens de vorige planning had de zaak in december van start moeten gaan. Er bleek echter een probleem te zijn: de rechtbank was reeds 'geboekt' voor een criminele aanklacht. Die heeft voorrang boven een zakelijke aanklacht, zoals die van Windows-leverancier Microsoft tegen Linux-leverancier Lindows.
 
De oorspronkelijke planning ging nog uit van een startdatum in april dit jaar. De rechter heeft de zaak toen uitgesteld om Lindows de tijd te geven documenten door te nemen van de rechtszaak uit 1992 tussen Apple en Microsoft. Eerstgenoemde had de Windows-producent aangeklaagd voor het gebruik van een grafische interface met vensters. Microsoft heeft die zaak gewonnen op basis van het argument dat het geen inbreuk had gemaakt op Apple's auteursrecht aangezien andere bedrijven ook gebruik maken van een dergelijke interface.
 
De huidige twist met Lindows is begonnen in december 2001 en draait om vermeend inbreuk op de productnaam Windows. Microsoft stelt dat Lindows bewust die naam, en domeinnaam voor zijn website, heeft gekozen om consumenten te misleiden. De vraag is of dit argument sluitend is. Daarnaast speelt nog de vraag of Microsoft de algemene Amerikaanse term 'windows' als merknaam mag hanteren. Lindows stelt van niet. Het antwoord op die laatste vraag is aan de jury in deze zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-11-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.