Microsoft verwijdert hakenkruis uit Office 2003

In Office 2003, de nieuwste versie van Microsofts kantoorsofware, blijkt één van de lettertypes twee hakenkruisen te bevatten. Microsoft biedt zijn excuses aan, én een tool voor het verwijderen van de swastika's.

De hakenkruisen zitten in het lettertype Bookshelf Symbol 7, een van de lettertypes die standaard worden meegeleverd met Office 2003. Volgens product manager Simon Marks gaat het om een vergissing, en zijn de tekens in Bookshelf Symbol 7 afgeleid van een Japanse tekenreeks. De swastika is een eeuwenoud teken dat al gebruikt werd in de oude culturen van Mesopotamië, Scandinavië, India en Latijns-Amerika. Voor boeddhisten is het een religieus symbool dat verwijst naar de voeten van Boeddha.
 
Voor de hedendaagse, westerse gebruiker is de swastika echter in de eerste plaats een afstotelijk nazi-symbool. Microsoft heeft zich dan ook officieel geëxcuseerd voor de ongewenste tekens, en biedt op zijn website een hulpmiddel voor het verwijderen van het Bookshelf Symbol 7-font. Later zou er ook nog een tool komen die alleen de hakenkruisen uit de tekenreeks verwijdert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.