Salarisverlaging Cgey valt slecht bij CNV

It-dienstverlener Cap Gemini Ernst & Young verlaagt het salaris van slecht presterende adviseurs met zo'n 10 procent.

Het betreft ongeveer driehonderd van de 5500 medewerkers in Nederland. Wim Burggraaf, bestuurder bij CNV-Dienstenbond is furieus over deze actie. De adviseurs die het minst binnen hebben gebracht, worden gekort op hun salaris en moeten op training waar ze zich kunnen omscholen naar een meergevraagd specialisme. De automatiseerder laat wel de vorig jaar afgekondigde algehele salarisbevriezing los.
 
CNV Dienstenbond adviseert adviseurs niet te mee te werken aan de salarisverlaging. Wie nu meewerkt, loopt nog steeds de kans straks als eerste ontslagen te worden en dan dus een lagere WW-uitkering te krijgen, aldus CNV. De vakbond denkt dat het voor Cap reëler is om af te slanken naar een realistischer omvang met een goed sociaal plan.
 
"Ik vind het grote onzin dat medewerkers die werkzaam zijn in de detacheringsmarkt salaris moeten inleveren. Als werkgever moet je eerst maar eens bezuinigen op de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals lease-auto's, mobiele telefooons en dergelijke. Daarna kun je overwegen om de salarissen te bevriezen. Je redt het echt niet met die salarisverlaging voor een beperkt deel van de medewerkers."
 
"Verder vind ik het absoluut niet kunnen dat 5 procent van de medewerkers, namelijk de bankzitters, salarisverlaging krijgt, terwijl een andere, grotere groep medewerkers salarisverhoging krijgt. Je moet één lijn trekken en solidair met elkaar zijn! De zogenoemde bankzitters hebben in het verleden wel voor heel veel inkomsten gezorgd."
 
"Cap Gemini heeft gemeld dat de salarisverlaging gecombineerd wordt met een toekomstperspectief voor de betreffende werknemer. Als werkgever heb je de verplichting om te zorgen voor omscholing. Maar dan wel eind 2001 al en niet pas nu het water je tot aan de lippen staat", aldus Burggraaf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.