Centric vergroot aandeel in gemeentemarkt

Gemeenten kiezen voor hun bevolkingsapplicatie steeds vaker Centric, blijkt uit gegevens van het agentschap Basisregistratie Personen en Reisdocumenten over de GBA-markt per 1 januari. Pinkroccade is daarvan de dupe.

Samenvoegingen hebben het aantal gemeenten met zeven teruggebracht tot 489. Niettemin slaagt Centric erin zijn GBA-klantenkring met vijf uit te breiden. Omdat Procura gelijk blijft, gaat dat alles ten koste van Pinkroccade Civility, dat dus twaalf gemeenten verliest.
 
De opmerkelijke overstap van twee grote gemeenten van Pinkroccade naar Centric is nog niet meegenomen in de cijfers, die zijn gebaseerd op operationele systemen. In november viel Rotterdam voor Centrics GBA-pakket PIV4all. Deze week maakte Den Haag een zelfde keuze. In september verloor Pinkroccade nog een 100.000+ gemeente, Maastricht, maar toen aan de derde GBA-leverancier, Procura. Dat deze nu evenals vorig jaar met zeventien gemeenten in de statistiek staat, komt doordat twee Procura-klanten zijn gefuseerd. Centric telt momenteel 188 GBA-klanten, en Pinkroccade 284.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 24 januari 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nog even en er blijft 1 enkele leverancier over. Willen gemeentes niet compleet afhankelijk worden, dan is het zaak om gezamelijk actie te ondernemen. Er gaan enorme hoeveelheden geld in aanschaf en het onderhoud van applicaties (het gaat niet alleen om het GBA) zitten en dan nog zijn het verouderde systemen. Er moet dus voldoende budget zijn om te investeren in bijvoorbeeld het ontwikkelen van moderne systemen gebaseerd op subjecten, objecten en producten (alle informatie bij een gemeente). Er zullen vast andere bedrijven (of een aparte stichting) zijn die willen meewerken aan een architectuur gebaseerd op een coporate datamodel en de modernste technieken. Dit maakt een optimale (ideale?) integratie en informatieuitwisseling tussen de verschillende bedrijfsprocessen en de verschillende overheidsinstanties stukken makkelijker en vooral goedkoper.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-23T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.