Cyburg: concrete vraag naar glasvezel

In het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg bestaat nu al een grote vraag naar glasvezelverbindingen met internet. Dit blijkt uit een onderzoek onder internetters in de stadswijk.

Cyburg, dat de breedbandintiatieven binnen het stadsdeel coördineert, beweert dat 80 procent van de internetters binnen een jaar tijd overstapt op glasvezel als de kosten voor dergelijke verbindingen niet al te veel afwijkt van de huidige kosten voor snelle inernetverbindingen. De prijs mag dan niet boven de zestig euro per maand uitkomen. Uit antwoorden op vragen over het internetgebruik blijkt dat ruim een derde van de huidige internetters meer dan tien uur per week op internet zit.
 
Cyburg meet de komende twee jaar het internetgebruik in het stadsdeel om de effecten van nieuwe internetdiensten op de bewoners te kunnen meten. Het net openbaar gemaakte onderzoek is vorig jaar gestart en bedoeld om te contrasteren met toekomstige ontwikkelingen in internetgebruik. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar internetgebruik onder Marokkaanse jongeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als ik goed ben ingelicht - maar ik twijfel!; ik ben geen techneut dus het kan waar zijn of niet - werkt ADSL niet als er ook maar iets aan glas ipv koper tussen de abonnee en het net zit.
Men zal in dat geval eerst de maximale buit uit de verkoop van ADSL willen binnenhalen alvorens met glasvezel te beginnen. Die zal dan ok het eerst komen in gebieden waar al veel mensen ADSL hebben, en die kunnen dan opnieuw dure apparatuur kopen.
Mvrgr, JvA

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.